Select Page

Proč je šlehačka tuhá?

Proč je šlehačka tuhá?

Zajímají vás prosté jevy, které nás obklopují každý den např. že je šlehačka tuhá, kovy se lesknou a proč mají včelí plástve tvar šestiúhelníku? Ptáte se, jak je to možné? Řadu těchto otázek si položili také autoři této útlé knihy (144 stran), kdy kromě otázek nabízejí čtenáři i odpovědi na 70 otázek rozdělených do pěti okruhů: Výlety do atmosféry (aneb jasno až bouřlivo), Pozemské úkazy (rozhodně však ne přízemí), Chemie v kuchyni (aneb magické okamžiky s molekulami), Trochu pomatená fyzika (a další pohledy z jiného úhlu), Tvrdí, razantní a ostatní siláci (z flóry a fauny). Odpovědi jsou krátké, jasné, místy velmi odborně podané, ale přesto zcela pochopitelnéJ

Doporučuji všem zvídavcům, kteří se rádi dozvědí fakta k prostým jevům.

Zakoupit na eshopu Bux.cz

About The Author

Renata Skýpalová

Na Střední škole KNIH působím jako ředitelka. Současně jsem stále pedagog, a tak ráda pomáhám studentům s jejich aktivitami, které žáky i školu dále rozvíjejí. V posledních letech čtu převážně odbornou literaturu (oblast ekonomiky, marketingu, managementu), a proto nabídka četby knih „jiného typu“ je pro mne příjemnou výzvou.